Åminne BrukNyheter > Hamnen vårfin, men skadegörelse upptäckt

Publicerad: 7 april 2024

Hamnen vårfin, men skadegörelse upptäckt

Ett av våra härligaste vårtecken är när vår fantastiska hamnkommitté lägger i bryggorna i hamnen och öppnar upp för en ny säsong i hamnen från och med idag ligger alla bryggorna på plats. Stort tack till alla som hjälpt till. Du betalar smidigt i hamnen när du använder rampen. Samtidigt upptäcktes skadegörelse både i sjöboden och gräsmattorna. Ledsamt för oss som arbetar ideellt med vårt fina bruk.

Vår fina hamn och ramp är öppen för alla att använda och den finansieras genom avgift för båtplatser, men också genom rampavgift. Ni som sjösätter betalar antingen en dygnsavgift eller en årsavgift. Betalning sker genom appen Parkster eller via Swish.
Skadegörelse upptäckt
Tyvärr måste vi även skriva i detta inlägg att det åter skett skadegörelse på vår gårdsplan och i den lilla hamnstugan.
För några år sedan inträffade en brand i hamnen varför beslutet fattades att montera en tillgänglig brandsläckare i hamnstugan. Den släckaren är nu helt tömd inne i stugan och släckaren är dessutom borta. Förmodligen slängd i sjön eller i naturen.
Vi har också under vintern sett sladdspår på gårdsplanen i snön som vi inte agerat på, men nu när snön är borta så ser vi att det körts även nu i vår, vilket skapar djupa spår i gräsmattan.
Kostar pengar för vår förening
All skadegörelse kostar onödigt mycket i pengar och energi i arbete och material att återställa. Pengar som ska gå till investeringar i fastigheten och i det arbete som vi gör för att hålla Åminne bruk i det skick det är.
Vi är en ideell förening som vårdar och värnar om vårt fantastiska Åminne bruk. Vi vill att det ska kunna vara den öppna mötesplatsen som ALLA är välkomna till. Vi kan stänga och låsa grindarna, men har valt att inte göra det för att alla ska kunna njuta av Åminne bruk.
Vi ber om DIN hjälp
Vi ber er som läser detta att vi tillsammans hjälps åt att förhindra vidare skadegörelse. Prata med ungdomarna som kör och förstör och hjälp dem att förstå och att själva säga ifrån om grupptrycket blir för stort.
Tillsammans kan vi motverka ny skadegörelse. Då slipper vi vidta åtgärder som stängda grindar och kameraövervakning och kan bibehålla vår öppna mötesplats för alla. Ett tips är att ta hundpromenaden i hamnen...
Tack för er hjälp!
  • Ledsamt att se att någon tömt brandsläckaren och förstört i sjöboden

  • Det kostar föreningen både ideellt arbete och pengar att laga gräsmattan efter buskörning.

Skadegörelsen är polisanmäld och vi polisanmäler alltid all skadegörelse.

Senaste nytt från oss

Föreningsstämma tisdagen 9 april 2024 kl 18

2024-03-21

Föreningsstämma tisdagen 9 april 2024 kl 18

Läs mer »

Smart lösning för att dämpa ljudet

2024-04-07

Smart lösning för att dämpa ljudet

Läs mer »

Tömning av vinterförvaring

2024-03-21

Tömning av vinterförvaring

Läs mer »

Julkonsert i Kolladan 21 oktober med Lindbergarna och Widerbergs

2023-10-05

Julkonsert i Kolladan 21 oktober med Lindbergarna och Widerbergs

Läs mer »

Betalning av rampavgift Åminne hamn

2023-07-26

Betalning av rampavgift Åminne hamn

Läs mer »